E+Optimise

Slim laden aan de beste prijs

E+Optimise optimaliseert het verbruik van heel uw laadpaalpark. Het zorgt voor efficiënt energiebeheer in functie van de laagste kost, de actuele laadnoden en het beschikbaar vermogen.

Ons systeem zorgt ervoor dat de laadpalen de beschikbare energie verdelen in functie van prioriteiten. Daarvoor houden we rekening met de capaciteit die de site op dat moment aankan en het piekverbruik. Zo vermijdt E+Optimise elke vorm van uitval. Ons intelligent energiemanagement levert een hoge ROI met een zo laag mogelijke investeringskost.

Slim laden aan de beste prijs

E+Optimise levert Optimum Total Cost

Voor slimme optimalisatie van de energiekost en opbrengsten, maakt E+Optimise onder andere gebruik van

 • Peak shaving
  Om piektarieven te mijden, wordt het totaalverbruik van de site continu gemonitord en pieken in energiegebruik afgevlakt. Op die manier wordt het stroomnet minder belast en de stroom aan interessantere voorwaarden geleverd.

 • Planning
  De snelheid/timing van het laden van elektrische auto’s gebeurt ook in functie van de zonnepanelen die op de site liggen. E+Optimise houdt daarbij zelfs rekening met de weersverwachtingen. Ook zo worden pieken verlaagd.

 • Load balancing
  De laadpalen houden rekening met de totale hoeveelheid beschikbare stroom op de site en gebruikt alleen wat kan. Zo vermijdt u een stroomuitval.
 • Power Control
  Met de installatie van een Power Control Unit (PCU) in uw elektriciteitsnetwerk controleert u precies wat wanneer mag worden doorgestuurd naar welk elektrisch voertuig. De mogelijkheden zijn eindeloos.
 • Smart Energy Management
  Bij uitbreiding met extra laadpalen wordt de elektrische capaciteitsuitbreiding geminimaliseerd door zo slim mogelijk om te gaan met energie.