E+Optimise – uw (laadpaal)parking
van de toekomst

Het E+Optimise capaciteitsplatform is een slim parkeer- en laadplatform voor social charging. Het optimaliseert het gebruik van uw laadpalen, en indien gewenst ook van uw parkeerplaatsen, want parkeren is laden en laden is parkeren. Een intelligent rotatiesysteem stuurt de bestuurders van elektrische voertuigen van parkeerplaats naar laadplaats en terug.

Geoptimaliseerd efficiënt laadgebruik

Waarom een capaciteitsbeheer-platform?

Multi-tenant in een B2B omgeving? Corporate fleet- of facility manager? U herkent het zeker: chauffeurs komen aan, parkeren aan een laadpaal en laten hun auto daar staan. De laadpaal blijft voor de rest van de dag onbeschikbaar voor andere gebruikers.

Meer laadpalen plaatsen is géén oplossing: er zullen nooit voldoende laadpunten zijn voor elk elektrisch voertuig. En zelfs als dat wel gebeurt, is er onvoldoende vermogen om alle voertuigen tegelijk te laden.

Daarom zorgt dit smart social charging platform ervoor dat beschikbare plaatsen optimaal gebruikt worden. Het intelligent rotatiesysteem stuurt bestuurders van elektrische voertuigen naar vrijgekomen laadpaalplaatsen. Als de wagen opgeladen is, vraagt het hen om deze terug te verlaten en voorziet daarvoor een vrije parkeerplaats.

Waarom een slim parkeerplatform?

Met de toename van hybride werken vermindert het gebruik van uw parkeerterreinen. Huurders en medewerkers willen weliswaar altijd plek ter beschikking hebben, maar u maakt liefst optimaal gebruik van uw parkeerplaatsen.

Met E+Optimise combineert u de twee: van parkeerplaatsen en laadpunten reserveren, over pay-per-use-gebruik tot automatische nummerplaatherkenning … zo maakt u uw diensten makkelijker beschikbaar voor huurders en medewerkers, maar ook voor buitenstaanders. En die laatste zorgen voor nieuwe inkomsten, want E+Optimise maakt de publieke beschikbaarstelling van uw parkeerterreinen en laadpalen mogelijk.

E+Optimise biedt een totaal ontzorgende as-a-service oplossing voor een selfservice parkeer- en laadpaalbeheerssysteem. Zonder eigen investering, maar mét

 • Hoog niveau van gebruiksvriendelijkheid met een smartphone app
 • Webbased en dus van overal toegankelijk platform

 • Mogelijke extra inkomsten dankzij

  • Winst op de laadbeurten
  • Verhuur van shared parkeer- en laadplaatsen
  • Beheer van off-street parking
 • Makkelijke integratie met bestaande hardware
 • Integratie met bestaande applicaties zoals toegangscontrole, werkplektoewijzingen, HR-systemen, …
 • Realtime beschikbare data over de bezetting van parkeer- en laadspots

Voor meer informatie over het uitbaten van laadpaalvelden en parkeerplaatsen, gaan onze experten graag met u in gesprek: