E+Manage – slim laden
zonder zorgen

E+Manage optimaliseert het verbruik van heel uw laadpaalpark. Het zorgt voor efficiënt energiebeheer in functie van de laagste kost, de actuele laadnoden en het beschikbaar vermogen.

E+Manage zorgt ervoor dat de laadpalen de beschikbare energie verdelen in functie van prioriteiten. Daarvoor houdt het rekening met het verbruik dat de site op dat moment aankan. Zo vermijdt E+Management elke vorm van uitval. Intelligent energiemanagement houdt rekening met piekverbruik en levert een hoge ROI met zo laag mogelijke investeringskost.

Slim laden zonder zorgen

E+Manage levert Optimum Total Cost

Voor slimme optimalisatie van de energiekost en opbrengsten, maakt E+Manage onder andere gebruik van

 • Peak shaving
  Om piektarieven te mijden, wordt het totaalverbruik van de site continu gemonitord en pieken in energiegebruik afgevlakt. Het stroomnet wordt zo minder belast en de stroom wordt zo aan interessantere voorwaarden geleverd.

 • Planning
  De snelheid/timing van het laden van elektrische auto’s gebeurt ook in functie van de zonnepanelen die op de site liggen. E+Manage houdt daarbij zelfs rekening met de weersverwachtingen. Ook zo worden pieken verlaagd.

 • Load balancing
  De laadpaal houdt rekening met de totale hoeveelheid beschikbare stroom op de site en gebruikt alleen wat kan. Zo vermijdt u een stroomuitval.
 • Power Control
  Met de installatie van een Power Control Unit (PCU) in uw elektriciteitsnetwerk controleert u precies wat wanneer mag worden doorgestuurd naar welk elektrisch voertuig. De mogelijkheden zijn eindeloos.
 • Smart Energy Management
  Bij uitbreiding met extra laadpalen wordt de elektrische capaciteitsuitbreiding geminimaliseerd door zo slim mogelijk om te gaan met energie.

E+Manage levert
dynamisch laadvermogensbeheer

De PCU in combinatie met Nexxtmove helpt u het beschikbaar vermogen optimaal toe te wijzen. Zo worden prioritaire voertuigen als eerste opgeladen.

Dynamisch laadvermogensbeheer moduleert het laadvermogen in functie van de prioriteit van het voertuig. Het EV-opladen is zo aangepast aan wat elk voertuig, of elke gebruiker op dat moment nodig heeft. Zo krijgt iedereen energie naargelang hun noden en is het beschikbare vermogen optimaal gebruikt.

Dit kan omdat het powermanagement volledig geïntegreerd is met het NexxtMove Management Systeem. Dat is bovendien een open systeem dat vele types en fabrikanten van laadpalen ondersteunt.

Check alle mogelijkheden bij onze experten: